Home Singles HOLY HANNAH – Stay With Me

HOLY HANNAH – Stay With Me

by Hans Vermeulen

Hanne Torfs zit begin januari steevast boordevol plannen. Ze maakt kennelijk creatieve jaarwisselingen door. Deze week loste ze reeds de nieuwe Holy Hannah song Stay With Me en de mood van dit nummer past als gegoten bij deze donkere tijden.

2024 wordt ook het jaar waarin Holy Hannah haar ep met zes nummers zal delen. Human Touch kregen we vorige zomer al te horen en de online-release van de ep zal nog door een paar singles voorafgegaan worden. Het zal de ideale invalshoek zijn om inspiratie op te doen om meer songs te schrijven en een reeks liveoptredens voor te bereiden.

📸 @timebutt_official
Costume design by @janaroos_creations

Maar ook haar electroband Fortress, waarin ze samen met haar partner Nils Tijtgat musiceert, heeft een nieuwe single op de plank, en die zal niet lang op zich laten wachten.

En hoe klinkt Stay With Me? “The sound of breaking glass. A distant scream” opent weinig vrolijkmakend de anderzijds behaaglijk inwerkende electrodance. De ‘human touch’ lijkt ver weg want “I’m nothing but a shadow. You took the best of me, then burned it down” gaat verder op het troosteloze elan. De hele song lang horen we een als vanouds heerlijk pompende beat en de zachte stem van Hanne maar het blijft tekstmatig winters kil.

📸 @timebutt_official
Costume design by @janaroos_creations

De songtitel is een schreeuw om gehoord te worden want “No one ever listens real close to the heartbeat of a lonely soul”. Holy Hanne is grootmeester in het ‘laten ontploffen’ van een dancetrack en ook nu gebeurt dit. Het tweede deel van de song is intimiderend opzwepend maar het zonlicht is vervangen door kaarslicht.

Luister vooral zelf!

HOLY HANNAH: websiteinstagramfacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More