Home Belgisch HOLY HANNAH – Human Touch (Eigen Beheer)

HOLY HANNAH – Human Touch (Eigen Beheer)

by Hans Vermeulen

Hanne Torfs laat de zomer niet onopgemerkt passeren en toont zich van haar meest opwindende kant in haar gloednieuw alter ego Holy Hannah. Dit is haar eerste soloproject waarin ze als een charismatische hogepriesteres haar publiek betovert met een live dj set. De muziek is theatraal, dansbaar en intuïtief. De samenwerking met de Gentse ontwerpster Jana Roos zorgt voor een visueel totaalspektakel. Jana maakte ook al outfits voor Charlotte Adigéry en Jana Pauwels van Olga Jane (en ook Celly Tubmaker). ‘Holy Hanne’ kennen we natuurlijk al van haar fel bejubelde exploten bij School Is Cool en Fortress.

Human Touch is het eerste brouwsel dat de priesteres met de wereld deelt. Organische geluiden als ritselende bladeren en een spookachtige wind worden verweven met industriële technobeats en donkere baslijnen. Hanne of in dit geval Hannah manifesteert zich steeds nadrukkelijker als bosnimf pur sang want net als voor de recente ep van moederschip Fortress koos ze het bos uit als toevluchtsoord om de nummers te schrijven en in te blikken. De komende maanden zal Hannah nog een paar keer heilig doen en een single uitbrengen.

Human Touch is dansbaar donker of donker dansbaar, al naargelang de gekozen invalshoek. Haar indrukwekkende stem wordt op raadselachtige wijze doorkliefd door lage hoorns en een kalimba. Het baadt in de broeierige nineties danscultuur en doet denken aan wat Jimi Tenor deed. We zien Hannah als priesteres zo al draaien op het podium van Rock Amadour, maar dat zal nog niet voor volgende week zijn.

Fortress zit met dit warme weer even gezellig in de koelkast maar wordt later weer van stal gehaald. Nieuwe releases zullen de herfst kleuren, maar laten we eerst nog wat van een menselijke zomertoets genieten. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More