Home Singles HEYME – What About It Girl (Eigen beheer)

HEYME – What About It Girl (Eigen beheer)

by Jos Buersens

Er kan geen orka aanspoelen of er staan stante pede tien nieuwszenders en een hele hoop kijklustigen uren in staarmodus naar dat ding te pieren terwijl het, door wetenschappers allerlei, van al zijn organen ontdaan wordt. Het is nogal wat. Zo verging het onlangs ook orka Reveil die, in plaats van te wachten op het illustere frigobox protest, de eer aan zichzelf liet en dan maar zijn laatste adem uitblies op één der Belgische stranden.

Jaja, de gelaatsbrede glimlach was moeilijk weg te denken bij de aanwezige wetenschappers, terwijl ze uren aan een stuk met stukken endeldarm en lever zeulden alsof het hun laatste dag was op aarde was. Gelukkig voor ons wordt niet alles wat zich op het strand begeeft instant in quarantaine geplaatst en live op nationale televisie ontwijdt.

Temeer omdat onlangs ook ex Kiss My Jazzer Heyme Langbroek nog aanspoelde, ter promotie van zijn nieuwste single What About It Girl.

Gewapend met een gitaar, en de potentiële jas en bril van Keanu Reeves, bezingt Langbroek de complexiteit van ons bestaan. En hoewel de songtekst anders doet vermoeden, voelen we in de track toch vooral een boodschap van hoop in plaats van het diepe dal waar we allemaal al wel eens door moeten.

De vocalen van Langbroek zijn doorleefd en het timbre doet ons, vanwege de warme bastonen, meer dan eens aan Nick Cave zelve denken. Naar goede gewoonte speelde, ook bij What About It Girl, Heyme alle instrumenten zelf in. De track bevat niet al te veel tierlantijntjes en staat dan ook volledig in het teken van de bezongen thematiek. Repetitieve drums, subtiele bas en sobere gitaar met Langbroeks kenmerkende, licht atonale, licks maken dit nummer op en top Heyme. En hoewel we niet omgeven zijn door orkadarm brengt deze track, ook bij ons, zonder veel moeite een gelaatsbrede glimlach teweeg.

Of de single, met bijbehorende video van Kris Verdonck, een voorbode is van een nieuw album is nog maar de vraag. In afwachting daarvan hebben we je hieronder alvast van de nodige links voorzien om één van Heyme’s andere prachtige releases aan je platenkast toe te voegen.

HEYME: FACEBOOK WEBSITE BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More