Home ReviewsAlbum Reviews OUBYS – Klopfgeist (Eigen beheer)

OUBYS – Klopfgeist (Eigen beheer)

by Patsker Omaer Beguin

Synapsentintelaar Oubys (Wannes Kolf) komt voor Halloween met een nieuw werkje op de proppen.

Klopfgeist is een release met drie eigenzinnige elektronische horrorklanklandschappen die niet alleen de onderlinge communicatie van de neuronen in onze hersenen test. Kolf knutselde een blikje geestverruimende spookelektronica in elkaar dat er gerust mag wezen.

De etherische eerste track Intro opent zich als een grafzerk van volslanke en zinderende synthesizerkoren die smaken als een lekker duister aperitiefje. Na het bevallige opwarmertje worden meerdere sinistere lagen voorgeschoteld die zich gewillig laten stollen tot macabere geluidsconstructies.

De dreigende elektronische weefsels versmelten met de lugubere soundscapes, prikkelende Oubys bliepjes en bizarre sonische golven. Klopfgeist manifesteert zich als een soundtrack voor een onbestaande horrorfilm van het in mensenvlees krullende wormen die zich vasthaken en laven aan het gestolde bloed van de doden. Liefhebbers van dark ambient en raadselachtige demonische geluidsfantomen gaan hier van smullen.

Klopfgeist is een spannende brok met duivelsklanken om de komende winterduisternis met open armen te verwelkomen. Oubys laat zich met deze ep voor het eerst duidelijk opmerken in het lugubere elektronische klankspectrum. We zijn verkocht.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More