Home Singles Nieuwe clip Bubbleboy!

Nieuwe clip Bubbleboy!

by Hendrik Hindrex

De titeltrack van de ep Shadowdancing van de Aalsterse band Bubbleboy heeft eindelijk een videoclip. En wat voor een!  Het liedje kenden we al: hoogst originele synthpop voor liefhebbers van onder meer John Foxx. 

Philip Cherretté, aka Sjerre T, zocht drie actrices om de klus te klaren: Gelila Wasteels, Hannah Boriau en Ann Roeland.

Het Bubbleboy-opperhoofd koos deze keer voor een andere, frisse aanpak. Geen oud fabriekspand. De bizarre nachtwaker uit een eerdere clip is ook ribbedebie. Ann Roeland koos de kleding uit en mocht zich uitleven als rekwisietenmeester. Ervaring genoeg als so called ‘setslet’ én een opleiding in de mode, styling en grafische vormgeving. Ze figureerde eerder ook in de clip van Jamais ta femme en de film De helaasheid der dingen.  

(c) Ann Roeland

Hannah komt het eerst in beeld. Een frisse verschijning met een leuk hoedje met pied-de-poulemotief en een geel truitje. Wie de eerdere clips van Sjerre T zag, weet dat schijn bedriegt. Onheil op komst! Enkele seconden later volgt Ann Roeland. Haar outfit doet ons denken aan de onvolprezen Jonathan Bree. Maar gelukkig danst ze veel beter dan die Nieuw-Zeelander. Waarop ze prompt een bolhoed opzet. En dan is het de beurt aan Gelila en haar Venetiaans masker. Een sluikse glimlach. Zou ze meer weten? 

De kledingwissels volgen snel. De schitterende moves van de dames worden prachtig in beeld gebracht. Enkel Hannah danst niet echt, maar ze houdt de touwtjes van de shadowdancer in bedwang. Haar opleiding en interesse ligt dan ook in de woordkunst en drama. Met die opleiding breekt het haar mogelijk zuur op dat ze zich niet mondeling mag uiten. Ze steekt dan ook op een ongezien sierlijke manier haar tong uit. Sjerre T laat begaan. Het knappe liedje dendert voort.  Maar Hannah bijt van zich af: op minuut 2:50 zorgt ze voor het hoogtepunt van de videoclip. De Nederlandse taal schiet warempel tekort om haar grimas op dat ogenblik te beschrijven. “Het idee kwam van Hannah zelf’” weet Sjerre T. Maar net als bij de eerdere videoclips van zijn band is hij spaarzaam met  uitleg over zijn werk. Bubbleboy is een band voor zoekers.

Met deze videoclip bewijst Philip Cherretté eens te meer dat hij briljante videoclips maakt. Bovendien weet hij zich opnieuw te omringen door zeer getalenteerde mensen.  Bubbleboy is een blijver.  Radio- en televisiemakers houden dit project maar beter in de gaten !    

FACEBOOK

Tekst: Hindrex

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More