Home Singles HET ONDERSPIT – Etienne (Eigen beheer)

HET ONDERSPIT – Etienne (Eigen beheer)

by Kris Van den Bossche

Is de mens een gewoontedier? Etienne alvast wel. “Die herhaling houdt u op de been”, klinkt het in West-Vlaams in de nieuwe song van Het Onderspit.

Het Onderspit – Etienne – artwork single

Het nummer is geïnspireerd op een fotoreeks van Stephan Vanfleteren. Die volgde gedurende vijf dagen het doen en laten van een ex-psychiatrisch patiënt. Elke dag bleek zo goed als inwisselbaar voor een andere.

Etienne leidt een simpel leven, maar hij lijkt er vrede mee te hebben.

Het Onderspit maakt overdachte pop-rock, denk Madou, Kowlier solo en ook wel Het Zesde Metaal. Iets van twee appels van eenzelfde boom en niet ver vallen…

Het nummer kan zo in de Vox-lijst van Radio1, als je het ons vraagt.

Foto Het Onderspit ©Thijs Quequin Hanne Thomas

Het Onderspit draait rond Jan Cappelle (zang en gitaar, inderdaad broer van) en Marieke Van Raes (zang, gitaar en toetsen) met Anton Puttemans op bas, Zeno Van Moerkerke op drums en Tom Lauwaerts op gitaar. De band speelde al vaak live in West-Vlaanderen om omstreken en trok in 2022 mee op tournee met Wouter Deprez.

Het vijftal brengt in het voorjaar een album uit, en Etienne is daarvan de voorloper.

Voorlopig is Het Onderspit nog te zien in kleine kring op 17 november in Zwevegem en op 2 december in Roeselare en voor een aantal gelukkigen op huiskamerconcerten in Anzegem en Harelbeke. Te vinden op de kanalen van de band. Wordt herhaald. “Die herhaling houdt ons op de been.”

Het Onderspit | Website | Facebook | Instagram

Spotify – Het Onderspit – Etienne

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More