Home Singles HET KRUIM – Zet Uw Vink (Eigen Beheer)

HET KRUIM – Zet Uw Vink (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het Kruim is een nieuw project (of band) van Gerry Vergult (Zool/Aroma Di Amore), waarvan binnenkort het album Serieel verschijnt. Het Kruim maakt sfeervolle, instrumentale easy tunes waar we het etiket “lounge” kunnen op kleven. Ze zouden ook kunnen fungeren voor een begin- of eindtune van een televisieprogramma.

De titels van Het Kruim hebben niet bepaald iets met het nummer zelf te maken maar illustreren de absurde humor van de band, humor die we ook kennen van Aroma Di Amore. De eerste single was een vrolijke track waar we wat Oosterse invloeden in hoorden en een jazzy vibrafoon. Het nummer kreeg dan ook de vreemde titel Voorbode. Dat het tweede nummer van Het Kruim de swingende titel Zet Uw Vink kreeg verbaasde ons dan ook niet.

Op deze tweede single horen we pure retro synthesizerklanken waar rustige lounge beats onder geplaatst werden. Terwijl Voorbode een exotisch tintje kreeg, houdt Het Kruim het meer bij retro 80’s lounge die net als de eerste single perfect op een cocktailparty zou passen.

Na de twee voorsmaakjes van het debuutalbum van Het Kruim, denken we dat op deze schijf een vrolijk allegaartje zal staan van diverse groovy tunes. Benieuwd of dat inderdaad zo zal zijn…

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More