Home Singles HEISA – 80’s song (MayWay Records)

HEISA – 80’s song (MayWay Records)

by Geert Mertens

Jawel, 80’s Song klinkt als een song uit het tijdperk dat Ronald Reagan nog aan de macht was In de Verenigde Staten en nog niemand van Barack Obama gehoord had. De song ademt de duisternis van de new wave op zijn hoogdagen uit. We moeten onherroepelijk aan die andere Belgische groep, Whispering Sons, denken als we zanger Jacques Nomdefamille de tekst horen declameren.

Het begint nochtans wat chaotisch met een sjirpende gitaar die niet de juiste kant lijkt uit te gaan. Wel dus… Het refrein laat ook – voor een song van een kleine twee en een halve minuut – tergend lang op zich wachten maar eens het uitbreekt, gaat het de juiste kant op en kan je moeilijk een op- en neergaand hoofd in bedwang houden.

Net als School Is Cool en Millionaire had Heisa de brute pech dat hun vorige plaat gelanceerd werd aan het begin van de pandemie. Daardoor geen releaseshows voor het Limburgse trio. Nochtans is Heisa op dit moment één van ’s lands meest indrukwekkende live-acts. Gelukkig was er heel wat airplay op StuBru en Radio 1 en ook in het buitenland waren de reviews lovend.

Daarom dat de jongens van Heisa meteen een nieuwe ep bij elkaar penden. En ditmaal maakten ze het zichzelf niet te moeilijk. Geen songs op epische wijze uitgesponnen zoals op hun vorige Joni maar uppercuts gebald in amper twee minuten.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More