Home Concerttip CONCERTTIP: PINK ROOM, PEUK, TRAMHAUS, RAW PEACE, MILK TV, MITRAILLE, KILL TEST Gent, Bar Bricolage (17/04/2022)

CONCERTTIP: PINK ROOM, PEUK, TRAMHAUS, RAW PEACE, MILK TV, MITRAILLE, KILL TEST Gent, Bar Bricolage (17/04/2022)

by Nel Mertens

Een uitgesteld concert is geen afgesteld concert, leerden we de voorbije periode. En in Gent doen ze daar een schepje bovenop, want het uitgestelde optreden van Peuk én Pink Room én Tramhaus op dezelfde avond in één van die verleidelijke Gentse Vlasmarkthuizen van vertier, op 16/12 is herpland en dat deden ze gewoon BIGGER & BETTER!

De optredens zullen plaatsvinden op 17 april in Bar Bricolage en naast de geplande bands Pink Room, Peuk en Tramhaus voegden ze ook Raw Peace, Milk TV, Mitraille en Kill Test toe.

De Gentse noise-, punk, trash-, fuzz-, garagehelden van Pink Room hebben ondertussen zowat elk podium en bijhorend publiek van Gent kapot gespeeld, behalve dat van de Bar Bricolage. Dat ze er zich daar maar op voorbereiden, want de heren klinken vuil, luid en trashy. Ze brachten dit jaar hun sterke nieuwe plaat Putain Royale uit, als opvolger van Zum Kotsen. Bereid je voor op rondspattend zweet, oerschreeuwen en heel wat decibels.

Vanuit een andere uithoek van het land, strijkt ook het Limburgse sludgy grungy trio Peuk neer in de Bar Bricolage . Dat de bandleden ook deel uitmaken van Millionaire, Heisa, Evil Superstars, The Shovels… doet er voor ons niet veel toe, want bij Peuk staan ze er helemaal om die unieke sound neer te zetten. Frontvrouw Nele Jansen ziet er lief uit. Ze is dat ook. Maar brult haar ziel bloot, onder begeleiding van drummer Dave Schroyen en gitarist Jacques Nomdefamille.

Nummers uit hun fel bejubelde debuut Peuk (2019) kan je tegen dan gewoon meezingen, maar we hebben horen waaien dat ze ook enkele nieuwe tracks klaar hebben!

Ze maakten een verpletterende indruk op het Left Of The Dial-festival en zakken nu ook af naar Gent! Tramhaus is de frisse Rotterdamse ‘alles kapot’-band, die vuiligheid perfect weet om te zetten in klank op een podium dat afgebroken mag worden.

De Gentse hardcore, punkkoningen van Raw Peace nemen je zo mee de Gentse underground in met een dodelijk verscheurend geluid.

Talking Heads meets Parquet Courts meets Bruxhell? Dan is Milk TV jouw dans-ding! hun single Anorak deed het goed in menig eindejaarslijstje.

Om af te kicken van pandemische nevenwerkingen, is de kans groot dat Mitraille – de Antwerpse garage fuzz punk band met leden van oa. Moar en Frankie Traandruppel – hun ultieme lockdown-anthem Cancelled laat klinken!

Het nieuwe dirty electro project Kill Test – met leden van Vogue en Haemers – zorgt voor de ideale after party. Beluister alvast even hun single Career Suicide om in de juiste mood te komen!

Aangekochte tickets voor de gecancelde Charlatan show (16/12/2021) blijven geldig voor dit evenement!
Tickets voor dit event van Scratch&Snuff i.s.m. Feles Music, kan je vooraf bestellen via deze link aan €16 of aan de kassa kopen voor € 20.

Facebookevent

Pink Room / Peuk / Tramhaus / Raw Peace / Milk TV / Mitraille / Kill Test

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More