Home Concerttip CONCERTTIP: PINK ROOM, PEUK en TRAMHAUS Gent, Charlatan

CONCERTTIP: PINK ROOM, PEUK en TRAMHAUS Gent, Charlatan

by Nel Mertens

Jaja… je leest het goed. En Peuk én Pink Room én Tramhaus op dezelfde avond in één van die verleidelijk Gentse Vlasmarkthuizen van vertier, de Charlatan.

De Gentse noise-/punk-/trash-/fuzz-/garagehelden van Pink Room hebben ondertussen zowat elk podium en bijhorend publiek van Gent kapot gespeeld, behalve dat van de Charlatan. Dat ze er zich daar maar op voorbereiden, want de heren klinken vuil, luid en trashy. Ze brachten dit jaar hun sterke nieuwe plaat Putain Royale uit, als opvolger van Zum Kotsen. Bereid je voor op rondspattend zweet, oerschreeuwen en heel wat decibels.

Vanuit een andere uithoek van het land, strijkt ook het Limburgse sludgy grungy trio Peuk neer in de Charlatan. Dat de bandleden ook deel uitmaken van Millionaire, Heisa, Evil Superstars, The Shovels… doet er voor ons niet veel toe, want bij Peuk staan ze er helemaal om die unieke sound neer te zetten. Frontvrouw Nele Jansen ziet er lief uit. Ze is dat ook. Maar brult haar ziel bloot, onder begeleiding van drummer Dave Schroyen en gitarist Jacques Nomdefamille.

Nummers uit hun fel bejubelde debuut Peuk (2019) kan je tegen dan gewoon meezingen, maar we hebben horen waaien dat ze ook enkele nieuwe tracks klaar hebben!

Ze maakten een verpletterende indruk op het Left Of The Dial-festival en zakken nu ook af naar Gent! Tramhaus is de frisse Rotterdamse ‘alles kapot’-band, die vuiligheid perfect weet om te zetten in klank op een podium dat afgebroken mag worden.

Tickets voor dit event van Scratch&Snuff i.s.m. Feles Music, kan je vooraf bestellen via deze link aan €14 of aan de kassa kopen voor € 18.

Facebookevent

Pink Room / Peuk / Tramhaus

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More