Home Singles HAZE – Hiding

HAZE – Hiding

by Bart Verlent

Soms kan het toeval het leven een beetje sturen. Dat was het geval voor Mirabelle van de Put (bassiste en backing zangeres van Barbie Bangkok, Nightwitches, Loui Loui, Crites en ERIIS) toen ze in 2020 een eigen band wilde oprichten. Corona maakte dat moeilijk waardoor ze thuis haar naamloze debuutplaat opnam en alle partijen zelf inspeelde, behalve een paar aanvullende gitaarpartijen van Miguel Moors (Blackup, Harvesters). In 2021 verscheen haar debuutplaat. Mirabelle bracht ze uit onder de naam HAZE, het werd een van de beste langspelers van dat jaar. Van de Put heeft nu een opvolger klaar waar we een voorproefje uit te horen krijgen.

© HAZE

Op de tweede HAZE-plaat experimenteert Mirabelle met geluid en samples. Om haar visie tot leven te brengen, werkte ze samen met muzikant en soundwizard Stijn Vanmarsenille (Waldorf, Elefant en Future Old People Are Wizards) en geluidstechnicus/producer Frederik Segers (PJDS, Stadt…). Deze keer speelde van de Put ook niet alles zelf in. Jakob Nachtergaele (Absynthe Minded, Mauger) nam de drums voor zijn rekening, de gitaarpartijen werden ingespeeld door Tom Goethals (Barbie Bangkok, Sioen) en Miguel Moors. Het resultaat van deze samenwerking is, volgens de band, een collage van klanken en sferen die imperfecties omarmt en het onverwachte accentueert, terwijl Mirabelle trouw blijft aan de essentie van elk nummer.

De sfeervolle intro van Hiding kondigt inderdaad een ander sfeertje aan dan op het debuut. Het nummer klinkt mysterieus en donker; door de soundscapes heeft het tegelijk iets warms. De song heeft ook een psychedelisch kantje waardoor het een beetje doet denken aan de composities van Broadcast. In elk geval klinkt het allemaal vrij indrukwekkend.

Mirabell is duidelijk niet gegaan voor een veilige aanpak en koos voor het experiment, wat zijn vruchten heeft afgeworpen. Wij zijn erg in de wolken over deze single en kijken nu al uit naar meer van HAZE.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More