Home Singles HAVIKS NEST – The Love Of God

HAVIKS NEST – The Love Of God

by Nel Mertens

“Waarom antwoord je niet? Waarom geef je me geen reden? Ik kom je nu zoeken…” Vanuit geloof of vanuit het ‘zoekend’ zijn, gaan velen van ons op zoek naar een God of ‘hogere aansturende kracht’. Antwoorden verwachtend. Geruststelling biedend. Haviks Nest neemt ons mee in zijn sonische zoektocht naar The Love Of God.

Hij werd cinematograaf na zijn opleiding aan het NARAFI, is voor 85% autodidact muzikant/ componist/ beeldend kunstenaar en is ook schrijver van sciencefiction fiction en fictieve fysica.
In zijn nieuwe videoclip krijgen we een liveopname van het nummer The Love Of God te horen, die – met de hulp van R., een vriend – werd vastgelegd tijdens zijn repetitie op 23 april. Een track, waar de luisteraar voor zichzelf de betekenis bepaalt, geeft hij aan: “The Love of God is een song over de zoektocht naar God, Het Licht in de duisternis, te interpreteren naar believen.”

“Why don’t You give me the reason
To understand your Love
From Above”

Geen ritualistisch zweverig nummer, ondanks het thema, maar een elektronisch gedreven track met knap haakse ritmes in het duistere sfeertje waarbinnen dat licht zich ergens schuil zou moeten houden. Met een desolaat diepe stem, klinkt teleurstelling en dreiging door, in de zelfverzekerde vocals. Soms kunnen donkere nummers als deze al het licht op zich betekenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More