Home ReviewsAlbum Reviews CYPRESS HILL – Back in Black

CYPRESS HILL – Back in Black

by Serge Timmers

Dan is het nu tijd om de sneakers aan te trekken, een stevige joint te rollen en te genieten van een uurtje pure, onversneden hiphop. Want ja, zelfs na dertig jaar klinkt Cypress Hill nog altijd even fris en eigenwijs.

B-Real, Sen Dog en DJ Muggs hebben zich de afgelopen drie decennia beziggehouden met allerlei stijlen. Ze braken door met het geniale Insane In The Brain. Op Rock Star haalden ze de stevige gitaren boven en met Cypress x Rusko maakten ze, samen met producer Rusko, een van de enige noemenswaardige dubstep releases die ooit het daglicht hebben gezien. Vandaag keren ze terug naar hun roots: hiphop, en dat doen ze vol overgave.

Als luisteraar en fan van Cypress Hill krijg je meteen een hoofdschotel geserveerd. Back In Black opent met Takeover en Open Ya Mind, twee oerdegelijke rapnummers die elk feestje aan de gang krijgen. De typische Cypress Hill stijl valt meteen op en zorgt in Certified (feat. Demrick) al meteen opnieuw voor een hoogtepunt. Op Bye Bye komt Dizzy Wright een handje toesteken maar verder doet Cypress Hill alles lekker zelf.

Met deze plaat maakt deze act meteen duidelijk dat ze er na dertig jaar en 18 miljoen verkochte albums nog steeds staan. Een track als The Original krijgt gegarandeerd de kopjes aan het waggelen, zeker die kopjes die destijds meeknikten met How I Could Just Kill a Man en The Phuncky Feel One.

Natuurlijk gaat het op Back In Black vaak over de favoriete plant van Cypress Hill (Hit ‘Em) en natuurlijk is er weinig origineels of vernieuwend te vinden. Hell, zelfs de titel is schaamteloos gepikt van AC/DC. Maar dat mag de pret niet drukken. Deze schijf staat simpelweg bol van de klassehiphop, van de fun en van de vette beats.

Met brutaal eigenwijze tracks zoals Break Of Dawn en The Ride rijgen deze Amerikanen weer enkele potentiële superhits aan elkaar. “Ze hadden zin om nog eens lekker ouderwetse hiphop te maken”, meldt de promofolder, dus maakt Cypress Hill eventjes de vetste rap-plaat van het decennium. Zo werkt dat nu eenmaal, yo!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More