Home Singles HAVIKS NEST geeft nieuwe tracks cadeau

HAVIKS NEST geeft nieuwe tracks cadeau

by Nel Mertens

Om 2024 alvast met de juiste soundtrack te kunnen starten, geeft de Gentse muzikant Haviks Nest (het muzikale pseudoniem van Bart Henri A. Leus) enkele nieuwe tracks cadeau. Ouder werk, dat hij nu pas deelt, herwerkingen, nieuwe videoclips…

Zo is er de single Mad To The Bone, een grimmige electrotrack, die met bevreemdend, vervormde vocalen en ritme-elementen die spanning opbouwen, op kerst verscheen. Na een grimmige intro, komen er warme gitaarklanken en naturalistisch – bijna ritualistisch klinkend – gezang bij. Deze originele track verscheen samen met de Original Go-versie van de track, waarin gitaren meer op de voorgrond klinken.

Coming On To You is een nummer dat hij in 2017 schreef en nu – voor een old school vriend – afwerkte. Ook de beelden uit die periode gebruikte Bart om er een videoclip bij te maken. Een behoorlijk psychedelisch plaatje, met navenant sound en beeld.

Een track die meer baadt in clubsfeer is Turn The Tables On. Funky en groovy, met vuil gitaarwerk en prikkelende elektronica. En de vocalen? Die hebben heerlijke moodswings, van schreeuwerig uitdagend, langs vuile rock-’n-roll, tot (te?) diep somber grommend.
Samen met dit nummer verscheen ook Dancing In The Moonight (High – Low), waarbij vooral de ritmes opzwepend en erg natuurlijk klinken in een verder vrij ‘grommerig’, elektronisch klankbad. De zanglijn is deze keer melodisch gezongen, afgewisseld met mechanistisch vervormde gesproken tekst.

Om ons niet helemaal in psychedelische ‘eclectiek’ de nieuwe wereld in te sturen, voorziet hij nog het zachte (ijl prachtige!) Hide Away. Meteen ons hart geraakt, dus deze moét je gewoon even beluisteren.

Alle tracks zijn digitaal verschenen.

Facebook Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More