Home ReviewsAlbum Reviews SIMON LE MA – The Housewarming

SIMON LE MA – The Housewarming

by Bart Verlent

De uit Beveren afkomstige singer-songwriter Simon Martens zette zijn eerste muzikale stappen als frontman van de funkband Mister Moon en als achtergrondzanger en bassist van de soulband Safran. In 2021 besloot hij dat hij klaar was om zijn eigen project uit de grond te stampen. Simon nam een week vakantie, propte al zijn instrumenten in een koffer en sloot zich af van de wereld in een appartement in Oostende om songs te schrijven. Met negen liedjes trok Simon uiteindelijk naar de Gentse Poolside Studio om deze op te polijsten. Daar is het conceptalbum The Housewarming uit ontstaan dat hij nu uitbrengt onder de naam Simon Le Ma.

© Simon Le Ma

Het concept van de langspeler is een housewarming waar je eigenlijk niet wil zijn. Het eerste nummer trapt de avond op gang rond 20u met ongemakkelijke smalltalk en’ awkward’ stiltes. De nummers die volgen, slepen je chronologisch door de vreemde avond op een rollercoaster van extase en jaloezie, frustratie en inkeer.

Simon is echt wel een hele straffe singer-songwriter. Zijn liedjes klinken top met zalige strofes, super catchy refreinen en heel brede en kleurrijke arrangementen. Hij speelt met genres en goochelt met funk, soul en pop. Zo krijgen we van begin tot eind veel afwisseling.

Van het concept achter de plaat krijgen we het warm noch koud, maar als het zo’n toffe songs oplevert zijn we er zeker voor te vinden. Een mens moet nu eenmaal iets hebben om over te schijven. Als dit album de soundtrack zou zijn van een echte housewarming party dan zou het een feestje worden waar je zeker wil blijven.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More