Home Belgisch GUY VERLINDE – My Little Girl

GUY VERLINDE – My Little Girl

by Nel Mertens

Doorheen het hele repertoire van bluesmuzikant en singer-songwriter Guy Verlinde (Aartrijke/Gent °1976), zitten zijn verhalen over liefde, hoop en wederopstanding verweven. Zijn nieuwe track past daar dan ook volledig bij, hoewel deze toch wel een erg groot en nog veel persoonlijker aandeel liefde in zich draagt!

Een innemend mooi lied want op 11 april 2024 werd hij voor het eerst vader. Vanaf nu staat hij altijd achter zijn dochter, met veel liefdevolle raad. En een eerste cadeau voor haar: een geboortelied, waar wij mogen van meegenieten.

“May your heart always be mending,
your thoughts always be free.
May you never have to doubt about all that you can be.
May your tears always dry up, your fantasy run wild.
May you conquer all your fears and never lose your inner child.”

Toon Vlerick (gitaar), Benoit Maddens (drums), Karl Zosel (bas, snaararrangementen) en Tom Eylenbosch (piano) zorgden voor het passende, warme instrumentale kader om dromen en wensen te bezingen.

In de oprechte popsong My Little Girl zingt hij met veel warmte voor en over zijn kersverse Billie-Roos en de onvergetelijke ervaring van het zwangerschapstraject en de geboorte.

En daar geeft hij een woordje uitleg bij: “De metronoom van de song is haar hartslag op 25 weken zwangerschap, die precies 150 bpm sloeg. Het is dan ook het eerste en het laatste wat je hoort. De pulserende cadans van de hartslag is niet alleen biologisch noodzakelijk om te kunnen (over)leven, maar is ook het universele symbool van liefde. Vandaar dat haar hartslag als een rode draad doorheen de song loopt.”

“Whenever you feel different, lost and not fitting in, don’t forget …
I’ll always be standing behind you.
I’ll be there whenever you’re hurt.
I’m always going to find you.
‘Cause there’s nothing I won’t do in this world for my little girl.”

Bij het lied hoort een prachtige videoclip, met beelden waarin zijn dochter te zien is tijdens de zwangerschap en net na de geboorte.

My Little Girl is digitaal verschenen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More