Home Belgisch HIPPOTRAKTOR – Stasis (Pelagic Records)

HIPPOTRAKTOR – Stasis (Pelagic Records)

by Carl Van Steenbrugge

Onze Mechelse posthardcore vrienden losten hun tweede single van de gelijknamige nieuwe album Stasis. Het album wordt pas gelanceerd vanaf 7 juni, dus nog even wachten. Maar eerste luistersessies lijken erop te wijzen dat de band zichzelf volledig opnieuw heeft uitgevonden.

HIPPOTRAKTOR – Stasis

Het ongelooflijke goede album Meridian dat zeer goed ontvangen is en de band reeds deed smullen van mooie buitenlandse optredens, is letterlijk een afgesloten hoofdstuk. Stasis (het album) wordt een ander verhaal en is, geloof ons, zeer aanstekelijk.

Stasis is een bijna 8 minuten durend epos dat alles behalve stagneert. De vijf vrienden van HIPPOTRAKTOR brengen ingewikkelde melodieën en uitgesponnen riffs in kaart alsof het een routeplanner was die laat zien hoe de mensheid volwassen is geworden in een artificiële chaotische wereld. Stasis is de soundtrack van het leven in een wereld die afstevent op stilstand.

Big boss Chiaran Verheyen vond de titelsong het meest uitdagende van het album. “Ik wilde van de titeltrack ook de belichaming van het album maken, waarin uitgebreide progressies met sferen gekoppeld worden om de grootsheid van Stasis te dienen. Een grote uitdaging die uiteindelijk vruchtbaar blijkt.”

Wij zien Chiarans gelukzalige lach onder zijn pornosnor en terecht. Laat je meevoeren op de rollercoaster van Stasis.

FacebookInstagramBandcamp
Pelagic Records

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More