Home Singles GRIAN CHATTEN – Fairlies (Partisan Records)

GRIAN CHATTEN – Fairlies (Partisan Records)

by Kris Van den Bossche

Grian Chatten, frontman van Fontaines D.C., kondigt met een tweede single, Fairlies, zijn soloalbum Chaos For The Fly aan, dat op 30 juni verschijnt.

© Grian Chatten by Polocho

Anders dan de eersteling, The Score, klinkt Fairlies wat snediger en conventioneler, meer als koortsige folk, een beetje gipsy als je wil. Het nummer opent met violen en de klassieke gitaar neemt het snel over. Ook de tekst is koortsig, en speelt zich af tussen boten en feeën, de Ierse oversteek naar Amerika, liefde en pijn, leven en dood.

“How can life go so slowly, and death come so fast? Across the River Styx I’ll row along. But I’ve got one more song.”

Met deze tweede track is het een open vraag in welke richting het album gaat. Wordt het een intiem en spannend klinkend geheel zoals The Score beloofde? Of gaat het tempo omhoog zoals in Fairlies? Of krijgen we nog meer variaties op de melancholie van de verlaten kuststad die in beide nummers naar boven drijft?

Chatten zegt in de persnota zelf over Chaos For The Fly dat hij exact wist hoe hij de nummers wou laten klinken en dat hij dit niet wou opleggen aan de rest van de groep, zelfs al is die zo succesvol als Fontaines D.C. de afgelopen jaren was. Daarom is het een soloalbum geworden.

Die aparte stempel horen we in deze eerste twee tracks in ieder geval. Wordt vervolgd.

Grian Chatten: Website | Facebook | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More