Home Singles MYRDDIN & IMRE – Prelude BWV 998 (Zephyrus Records)

MYRDDIN & IMRE – Prelude BWV 998 (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Myrddin is de jongste zoon van Waso-opperhoofd Koen De Cauter. Tijdens zijn tienerjaren ontstond de liefde voor flamenco en wat later ging hij les volgen in Spanje bij Gerardo Nuñeze en Manolo Sanlucar. Myrddin speelde samen met Jef Neve en maakte enkele soloalbums. Tegenwoordig treedt hij ook op met zijn dochter Imre die hem begeleidt op cello. Op 26 mei komt het album Zwaluwe uit waar vader en dochter samen op te horen zijn.

© Myrddin & Imre

Naast de liefde voor muziek gaf Koen ook zijn passie voor de poëzie van Guido Gezelle mee aan zijn zoon. Na lang puzzelen slaagde Myrddin erin om een tweede stem toe te voegen aan de prelude van Bach. Hij baseerde zich daarvoor in gedachten op een magische, diepe altstem die het gedicht van Gezelle zingt. Dat gedicht gaat trouwens over het korte bestaan van het koolwitje, die in hetzelfde seizoen in ons land is als wanneer de zwaluw terug verschijnt.

Het is een speelse compositie waarin de twee muzikanten elkaar subtiel aanvullen. Het is magisch hoe vader en dochter zoiets wondermoois neerzetten en zonder woorden heel veel kunnen zeggen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More