Home Singles GREYBOUND FEAT. NAOMI SIJMONS – Fully Understood

GREYBOUND FEAT. NAOMI SIJMONS – Fully Understood

by Bart Verlent

Op 10 september verschijnt het debuutalbum Everything You Say Is True van Greybound, het nieuwe project van Jo Smeets die in de jaren negentig furore maakte met Sweater. Na de split van Sweater was Smeets even zanger bij de reünietournee van Ze Noiz en speelde hij bij de Neil Young-tributeband LeNoise. Maar in de loop van de tijd bleef hij nummers schrijven en nu hij 50 is geworden, vond hij het hoog tijd om deze eens uit te brengen. Hij vormde een band rond zich met Arnout Hellofs (Walrus, Hooverphonic) op drums (en productie) en Vital Maesen (LeNoise) op bas. Ze noemen zich dus Greybound.

Op de eerste single Everything You Say Is True kwam Greyhound dicht in de buurt van de Sweater-sound van de jaren 90 maar op de opvloger Wicked kregen we meer aanstekelijke soul en r&b. Voor single nummer drie Fully Understood tapt het trio weer uit een ander vaatje. Bij de eerste tonen moeten we onmiddellijk aan The War On Drugs denken. Dat gevoel gaat pas weg als de warme stem van Naomi Sijmons (Reena Riot) invalt. Dan krijgen we pas het idee dat het niet om een kopie gaat van The War On Drugs hoewel de overeenkomst echt niet te ontkennen valt.

Na deze derde single van Greybound zijn we er zeker van dat op het debuutalbum een mengelmoes van stijlen zal worden. Deze Fully Understood is een mooi nummer maar de invloed van Adam Granduciel en co is misschien iets te groot om het echt als een originele compositie te bestempelen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More