Home Singles GOS ROSLING – Birdie

GOS ROSLING – Birdie

by Bart Verlent

Luca van Cruchten is een 26-jarige singer-songwriter uit Hasselt die zijn liedjes uitbrengt onder de naam Gos Rosling. Hij schrijft nummers die recht uit het hart komen. Zijn teksten zijn geïnspireerd door poëzie en daarmee brengt hij melancholische songs. Na passages op Genk On Stage en Suikerrock is hij nu klaar om zijn debuutsingle los te laten op de mensheid.

© Gos Rosling

Birdie is een melancholisch folknummer dat gaat over het “push & pull” fenomeen binnen relaties. Als iemand veel heeft meegemaakt duwt die persoon zijn/haar/hun partner makkelijker weg, zodat hij/zij/hen niet gekwetst hoeft te worden. Het nummer heeft dan ook meer inhoud dan een doorsnee “cheesy love letter” met als moraal dat alles goed komt. Het gaat ook over het gevoel van thuis te zijn, weten dat alles ok is en het besef dat geluk voor iedereen is.

Gos Rosling heeft met deze single alvast een mooi visitekaartje afgegeven. Hij begeleidt zichzelf hier op akoestische gitaar en in het refrein komt een viool het geheel wat meer kracht geven. Na een paar minuten krijgen we een break en volgt een prachtige ingetogen outro. Rosling heeft een warme stem die perfect past op dit akoestisch pareltje waardoor we een heel knap intens geheel krijgen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More