Home Singles GONE SON – Talk It Out

GONE SON – Talk It Out

by Bart Verlent

Twee jaar geleden maakten we kennis met de Mechelse band Gone Son, die toen de singles Pindrop en Alright op de mensheid loslieten. We waren onmiddellijk weg van de sound van deze band, waarvan het vijftal – naar eigen zeggen – inspiratie ging halen bij melancholisch getinte indierock, triphop en elektronica uit de 90’s en begin 00’s. Na bijna twee jaar stilte is de band er terug met een nieuwe single die ze opnamen in de Antwerpse Trix.

© Gone Son

In Talk It Out kiest Gone Son niet de meest evidente weg en levert opnieuw een song af met veel variatie en een indrukwekkend geluid. Het nummer opent vrij rustig met de knappe stem van Eliran Jongerling die met veel emotie zijn stem legt op subtiele pianoklanken van Wouter Dillen. Hannes Demolder vult die dan nog eens knap aan met warme gitaarakkoorden. Na de lange intro bloeit het nummer mooi open door de inbreng van de ritmesectie die het geheel met veel gevoel aanvult. Het resultaat is weer een prachtige, warme compositie die diep onder de huid kruipt.

We hopen dat 2023 het jaar wordt waarin Gone Sone eindelijk eens doorbreekt. Deze groep maakt straffe songs die ze knap inkleuren met subtiele arrangementen die toch iets groots opbouwen.

Op zaterdag 22 april kan je deze talentvolle band aan het werk zien in De Club in Mechelen. Diezelfde avond staan ook optredens gepland van Shubil en Oskyl J.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More