Home LiveFoto's Gullegem Metal Fest (15/04/2023)

Gullegem Metal Fest (15/04/2023)

by Johan Vanparys

De tweede dag van Gullegem Metal Fest begint met een wedstrijd met als prijs optreden als opener op GMF 2024.

Cobracide heeft de moeilijke taak om de ‘battle’ te openen om 11h00. De jonge gasten uit de regio van Brugge laten het niet aan hun hart komen en vullen het prachtig beschermd monument De Dwarsschuur met de talrijk opgekomen vroege vogels. Is hun jeugdig enthousiasme en de ongeremde dead trashmetal een goeie mix om deze battle te winnen?

Wasteland uit Veldegem brengt heavy metal met invloeden van Lamb of God, Killswitch Engage en Dream Theater. Ze hebben reeds vier singles uitgebracht en het album The Tides Of Vengeance is beloofd voor later dit jaar.

Unsainted is ook een West-Vlaamse heavy metalband. Als kers op de taart brengen ze hun nieuw nummer Scavenger voor het eerst live op GMF.

De winnaar van de Battle wordt gekozen door het aanwezig publiek. Volgend jaar mag Cobracide het festival GMF 2024 openen.

Promise Down wist vorig jaar het publiek aan zijn zijde de scharen, zij wonnen de Battle van 2022 en mogen dus GMF 2023 openen. Met hun heavy rock-’n-roll weten ze het publiek vanuit de zonnige bar naar het podium in de Dwarsschuur te lokken. Binnen worden de toeschouwers tijdens de rondgang van zanger William ’Lawson’ Debaene getrakteerd op een shot whiskey.

The Curse Of Millhaven
Veel te vroeg in de line-up maar met zo’n sterk programma moeten er keuzes gemaakt worden. Voor het eerst in 10 jaar is er ook een wijziging in de line-up. Siebe Hermans vervangt Bart de drummer voor de eerste keer live. The Curse Of Millhaven brengt brutale maar zeer technische deadmetal gecombineerd met melodische en erg snelle riffs.

Carneia
Vorig jaar kon Carneia niet spelen door de aanslepende stemproblemen van zanger Jan Coudron. Dit jaar staan ze er wel en hoe. Met enorm veel goesting nemen ze het podium in. Carneia is een postmetalband met leden van King Hiss en Miava, hun muziek laat invloeden van Tool en Fath No More horen.

Strains
Strains brengt een mix van hardhittingmetal een hardcore.
Vorige maand stonden ze nog op Rockstadt Extreme Fest en vandaag op GMF in Gullegem .

Slaughter The Giant
De band ontstond in 2018 uit verschillend muzikanten die een nieuwe uitdaging zochten.
Ze spelen black death metal op eigen wijze.

Iron Mask
Iron Mask is een project van Dushan Petrossi die ook de gitaar voor zijn rekening neemt.

Mike Slembrouck van onder andere After All neemt de zang voor zijn rekening.

De naam van de band, opgericht in 2002, en de eerste nummers van hun eerste album Revence Is My Name ,zijn gebaseerd op het boek Man In The Iron Mask van Alexander Dumon. Vele jaren later en na veel leden wissels staat deze Power Metal Band op GMF 2023.

Reject The Sickness
Ze gaan door het leven als een modern metal death trash metal band uit Gent.

In 2010 nemen ze met de volledige line-up hun eerste demo  Slack Muscles Heal op en er volgt meer.
Na corona in 2021 komt While Our Wold Dissolves , waarschijnlijk hun hardste, rauwste en meest melodisch werk tot op heden.

Al dat moois krijgen de aanwezigen te horen op dit fantastisch georganiseerd festival.

Ostrogoth is waarschijnlijk een van de meest legendarische old school heavy metal bands van België. Opgericht in 1980, en met wat onderbrekingen, maken ze al meer dan 40 jaar de podia in binnen- en buitenland onveilig voor gevoelige oortjes. Momenteel bestaat de band uit Mario Pauwels op drum, Josey Hindrix op zang, Gerry Verstreken op bas en Fré Ost en Bram Engelen op gitaar.

Voor velen onder ons, de wat rijpere generatie en mezelf, de beste vorm van metal. Natuurlijk, al valt over smaak niet te discuteren, zeker niet op Luminous Dash, elk zijn eigen liefde voor muziek.

Gullegem Metal Fest 2023 werd een waarlijk onvergetelijk metal event, we kijken dan ook al uit naar GMF 2024!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More