Home Live ENVY SUCKS – NOAH’S ORC Alken, De Molen Sessions (14/04/2023)

ENVY SUCKS – NOAH’S ORC Alken, De Molen Sessions (14/04/2023)

by Bert Geurts

We zakten vorige vrijdag af naar Alken in Limburg waar bevriende band Envy Sucks hun eerste try-out gaf en support was van het Nederlandse Noah’s Orc. Jeugdhuis De Molen bestaat al 41 jaar en is geeft al jarenlang een plek voor jonge bands in deze streken. Zanger-gitarist en voorzitter Lennert Berx speelde reeds bij Euphoristic maar liet zich na corona omringen door een nieuwe bassiste Axelle en drummer Thomas.

© Lennert Berx

Na een ietwat logische, zenuwachtige intro ploegden ze gestaag door hun prille nummers waarbij hun voorliefde voor Nirvana niet onder stoelen of banken werd gestoken. Toch klonken de songs in het eerste deel van de set verrassend sterk en stonden ze recht door de drijvende bas en strakke drum. Ook het gemompel, dat soms neigde naar Slint, en de woedende uitbarstingen van zanger Lennert werden perfect ondersteund door diens strak gitaarspel en straffe solo’s. Hoewel naar het einde de songs wat aan kracht en overtuiging verloren, zagen we dat deze jonge band mede door het enthousiaste, plaatselijke publiek energie haalde uit hun eerste concert.

©Noah’s Orc

Zes jaar geleden speelden de mannen van Noah’s Orc al in De Molen en ze deden met plezier terug de moeite om van het verre Horst nabij Venlo, af te zakken. We kregen van in het begin stomende powerrock te horen. De charismatische zanger-gitarist Lars stond hierbij zelfverzekerd en walsend tussen zijn medebandleden en deed de jaren ‘90 grungescene even heropleven, eerst door de grappige parlando’s en strakke drum- en basritmes, dan weer met knallende metalrock in de aard van het legendarische Soundgarden.

Het deed nog eens deugd om twee jonge bands van jetje te horen geven in een plaatselijk en gezellig jeugdhuis.

Envy Sucks : Facebook Instagram

Noah’s Orc: FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More