Home Singles GONE SON – Breathe Underwater

GONE SON – Breathe Underwater

by Bart Verlent

Zeven jaar na de oprichting van de Mechelse indierockband Gone Son mogen we dit jaar de debuutep verwachten van dit vijftal. 2023 stond in het teken van nieuwe songs schrijven en deze live uitproberen. In november doken ze de studio in met Jussi De Nys om de ep Why So Dark? in te blikken.

© Gone Son

Vorige maand kregen we al een eerste teaser van de ep met de single Nothing Ever Does die veel steviger klonk hun vorige werk. Gone Son leek dan ook een volledig andere richting te zijn ingeslagen. Bij Breathe Underwater gaat het er allemaal terug wat ingetogener aan toe. Het valt wel op dat de gitaren nu meer naar de voorgrond zijn getrokken en de keyboards eerder naar de achtergrond geduwd.

Breathe Underwater is een dromerig, warm nummer dat gebouwd is op sprankelende gitaren, subtiele toetsen, een ritmesectie die een strakke basis legt en Eliran Jongerling die de sterren van de hemel zingt. Dit is zeker één van de strafste composities die Gone Son ooit al uitgebracht heeft. We zijn dan ook reuze benieuwd of er nog zo’n pareltjes op de ep staan. Die ep verschijnt op 25 februari, diezelfde dag wordt ze ook live voorgesteld in Kavka in Antwerpen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More