Home Singles GOGO PENGUIN – Ascent (XXIM Records/Sony Music)

GOGO PENGUIN – Ascent (XXIM Records/Sony Music)

by Bart Verlent

Sinds 2012 maakt GoGo Penguin een eigen unieke sound die ze zelf “accoustic-electronica” noemen. Het trio uit Manchester mixt breakbeats, klassiek invloeden, jazz, minimalistische pianomelodieën en stevige baslijnen. Er worden referenties gemaakt naar Esbjörn Svensson Trio, Aphex Twin, Squarepusher, Massive Attack, Brian Eno, Shostakovich, Debussy en Philip Glass. Dat leidt allemaal tot een intens eigen geluid. Het trio was al te zien was op Pukkelpop en Gent Jazz.

© GoGo Penguin

Dit jaar brengt GoGo Penguin een nieuwe ep uit die ze opnamen in Peter Gabriels Real World studio. Ascent is daar een eerste voorproefje uit. Het is een compositie geïnspireerd door de dualiteit in de grote gebeurtenissen in ons leven. Het gaat over momenten die ons tegelijkertijd geliefd en geïsoleerd kunnen doen voelen, angstig maar zelfzeker, trots en nederig. Het is een verhaal van een reis door deze ervaringen, voorwaarts naar het onbekende, maar met hoop in plaats van angst.

Pianist Chris Llingworth speelt een emotioneel kabbelend ritmisch patroon, terwijl Nick Blacka het stuk aanvult met knappe baslijnen. De nieuwe drummer Jon Scott zorgt daarbij voor veel afwisseling met zijn ingenieuze patronen. Het is weer enorm genieten van deze nieuwe GoGo Penguin-track.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More