Home Singles HEISA – Burn Your Bridges (MayWay Records)

HEISA – Burn Your Bridges (MayWay Records)

by Bert Geurts

Het Limburgse trio Heisa is een duidelijk voorbeeld van een band die in volle groei de figuurlijke virushamer is tegengekomen. Het veelgeprezen debuutalbum Joni uit 2020 zette hen, verdiend, op de Belgische, muzikale kaart, maar hun daaropvolgende concertagenda werd helaas snel gefnuikt.

© Hannah Bazooka

Desalniettemin worden we naar aanleiding van hun in april uit te komen Outliar ep voor een tweede keer gebombardeerd met de single Burn Your Bridges. De droge, maar duidelijke passie en skills staan bij een eerste luisterbeurt gelukkig nog steeds centraal.  De jaren ’80 metalriff doet ons even fronsen maar explodeert al snel in een epische rockagressie waaruit weeral blijkt dat deze band met hand en tand uit de culturele coronamuur wil breken.

Net zoals op hun eerste single 80’s Song is de stem van Jacques opvallend donkerder en krachtiger, maar heeft ie nog steeds die slepende toon vol vragen en expressie. Na 2:29 wordt de klok abrupt stopgezet en laten ze ons verdwaasd maar vol energie achter.

Zorg er dus voor dat je er 8 april bij bent tijdens de ep release in de Muziekodroom in Hasselt!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More