Home Singles GLÜ – Fascinating Universe (NAFF Records)

GLÜ – Fascinating Universe (NAFF Records)

by Jeroen De Weder

Jumpin’ Jehosaphat! Als dit bij jou nog een muzikaal belletje doet rinkelen, ben je een kind van de jaren 90 en/of een groot kenner van de alternatieve Belpop. Bruce Ellison, de uitgeweken Amerikaanse frontman van het ter ziele gegaan Belgisch muziekproject PPZ30, die met deze uitdrukking zijn ontsteltenis proclameerde in de vorige eeuw, heeft de eeuwwisseling overleefd tot ons groot jolijt. De charismatische zanger neemt de vocals voor zijn rekening op nieuwe single Fascinating Universe van het Brusselse Glü en draagt zijn steentje bij tot de internationale sound van het nummer.

(c) GLÜ

Noem het techno, electro, of psyche-trance, GLÜ staat voor een uiterst hypnotiserend en dansbaar geluid, niet enkel vertolkt met knopjes en kilometers kabels maar vooral met echte instrumenten en al even bezwerend beeldmateriaal. De intergalactische videoclip aan de hand van Bots Conspiracy is het zien meer dan waard en geldt als een heuse retro sci-fi kortfilm van hoogstaand niveau met technische snufjes en uitstekende acteerwerk van de gastzanger van dienst.

De muziek is avontuurlijk maar tegelijk erg toegankelijk en staat op zichzelf, laat ons duidelijk zijn, maar de videoclip moet niet onderdoen voor de muziek. Het visuele aspect is van groot belang bij Glü zoals ook te merken is bij de live performances van deze erg originele en ambitieuze band. De single werd uitgebracht op het NAFF Records label. Hopelijk volgt er voldoende airplay om het gehele universum te bereiken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More