Home Singles GILLES DRANG ft. VIKTOR ANDROV – Kettingen

GILLES DRANG ft. VIKTOR ANDROV – Kettingen

by Nel Mertens

Lees dat Gilles Drang Nederlandstalige technorock maakt, maar laat daarbij alle voorkennis en (voor)oordelen die je bij het woord ‘techno’ hebt, meteen ook weer los. Het gaat hier om het soloproject van drummer Gilles Dhaenens, met een typerende Belgische sound waarin internationale invloeden uit de shoegaze-, postpunk- en Madchester-scene (Happy Mondays, Primal Scream) weerklinken, die hij combineert met dance-elementen en studiotechnieken in de stijl van Daft Punk of Digitalism.

Hij neemt de luisteraar graag mee langs zelfgemaakte samples en repetitieve ritmes, naar zijn verre oorden van het dagelijkse leven. Hij zingt over de strijd die hij voert tegen zijn controledrang, een manier om los te leren laten. Hij noemt het “een muzikale kruistocht tegen de illusie van maakbaarheid” en voor deze single nam hij ook Viktor Androv (a.k.a. Daniel Guerrero) mee op kruistocht.

Kettingen laat ons meteen kennismaken met Gilles eigen manier van zingen, wat hij doet met een karakteristiek monotone praatstem. Zelf speelt hij gitaar, piano en drums. Hij laat zich bijstaan door bassist Karel Van Kemmel die voor adequate lage tonen zorgde en producer Daniel Guerrero die verder aanvulde met bas, gitaar en synths. De grimmige gedrevenheid in zijn directe, complexloze woordkeuze en in fijn speelse, muzikale laagjes maken van Kettingen een heerlijk nummer.

 “Ik heb mij in alle bochten van het leven proberen te wringen… maar nu zoek ik mijn geluk onder de goudmijn van mijn geest!”

De single Kettingen is een eerste kennismaking met het album Impulsen van Gilles Drang, dat later dit jaar verschijnt. Het werd opgenomen in de DIY-studio van Horza Records. De mastering werd verzorgd door Uwe Teichert (dEUS, Zita Swoon, Daan, Nick Cave, …).

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More