Home Singles GARY, INDIANA – Nike of Samothrace (Fire Talk)

GARY, INDIANA – Nike of Samothrace (Fire Talk)

by Bart Verlent

Manchester is altijd al een broedplaats geweest voor bands met een uniek geluid en dat is met deze Gary, Indiana niet anders. Het trio maakt een mix van industrial, postpunk, electro, noise rock en dat combineren ze met spokenword van de uit Parijs afkomstige Valentine Caulfield. Het trio bestaat nog maar een goed jaar en Nike Of Samothrace is hun derde single.

(c) Gary, Indiana

Volgens de band is deze song gewoon brute kracht (die horen we bij hun andere songs ook wel). Voor de baslijn lieten ze zich beïnvloeden door de filmmuziek van Irreversible en Blade Runner en ritmisch ging het trio de mosterd halen bij Liquid Liquid.

Wij horen enkel een vreemde geluidsmuur die wat weg heeft van Suicide op XTC, met een drummer die zich braaf aan zijn ritmepatroon houdt terwijl Caulfield wat Franse zinnen in het rond strooit. Het geheel is hypnotiserend, boeiend en heel indrukwekkend.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More