Home ReviewsAlbum Reviews TIEWAI – Stickies & Samples (Warner)

TIEWAI – Stickies & Samples (Warner)

by Bart Verlent

Het gaat heel erg snel voor de Genkse rapper Tiewai. In 2012 bracht hij zijn debuutalbum llawo uit dat in binnen- en buitenland heel goed werd onthaald. In 2014 volgde de ep Tabula Rasa waardoor hij een plaats kreeg op de affiches van Pukkelpop en Crammerock. Vorig jaar bracht hij, in eigen beheer, zijn tweede plaat Winterslag Miljonair uit en nu is er al het volgende Tiewai album en dan nog wel op het grote label Warner.

(c) Tiewai

Omdat dit zijn eerste album is op een major label, krijgt hij de hulp van Zwangere Guy, Ricca, Goeie Jongens (het rapcollectief waar Tiewai ook deel van uitmaakt), Nosa, James en Coen Witteveen (saxofonist van Typhoon). De plaat werd geproducet en gemixt door Wits, behalve het nummer Possecut, dat is een productie van Pepe Sanchez.

In opener Kwaliteit Rijpt valt onmiddellijk op dat Tiewai stevige old-school hiphop kan brengen van een hoog niveau. Eigenlijk wisten we dat al van zijn vorige werk en de singles Mentale Grootverdieners en Minchia Wa Een Tijd die ook op deze plaat staan. De Limburgse rapper staat ook zijn mannetje naast Zwangere Guy op de nummers Opnieuw en Minchia Wa Een Tijd. Hier is geen niveauverschil of een verschil aan kwaliteit, beide kerels tonen dat ze op hetzelfde niveau zitten.

Naast de gekende singles staan er nog twaalf ijzersterke tracks op deze plaat. Hij brengt nummers met veel variatie en de gastmuzikanten zorgen voor een aangename afwisseling. Lekkere, warme beats worden in het rond gestrooid met Tiewai’s gekende coole raps met Limburgse tongval.

Tiewai is door de jaren heen een kwaliteitsmerk geworden in de Belgische hiphopwereld. Met deze knappe schijf zullen er zeker nog meer deuren voor hem opengaan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More