Home Singles GALINE – Woman (Starman Records)

GALINE – Woman (Starman Records)

by Björn Comhaire

Galine timmert al een tijdje aan de muzikale weg richting erkenning. Bakken talent, heerlijke muziek en af en toe wat airtime op de nationale radiozenders, je zou denken dat het volstaat. Helaas werkt het niet op die manier, zeker als een pandemie een hele reeks concerten van de tabellen veegt.

Misschien komt daar verandering in met de release van haar tweede ep Lilith later dit jaar bij Starman Records.

© Galine

Aan de muziek zal het in elk geval niet liggen want de tweede single uit die ep Woman is weer een pareltje. Woman gaat over dat moment in een mensenleven dat het besef van de eindigheid der dingen – en meer in het bijzonder de eigen eindigheid – keihard binnenkomt. Noem het verlies van onschuld, als je wilt.

Doorheen een mix van elektronische en akoestische instrumenten klinkt de warme, wat hese stem van Galine. De melancholie druipt van het nummer terwijl ze zich afvraagt of het vanaf nu nooit meer hetzelfde zal zijn.

(Spoiler alert: neen, het gaat inderdaad nooit meer hetzelfde zijn, het wordt anders maar daarom niet slechter.)

Het nummer werd gereleased met een videoclip van de hand Breyten Van der Donck met mooi camerawerk van Thomas Van Caeneghem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More