Home Singles ASVANA – Jesters and Monarchs

ASVANA – Jesters and Monarchs

by Nel Mertens

Sinds hun start in 2021 is Asvana, de nieuwe metalband uit Pelt, toe aan een vierde single. Het werk van het vijftal wordt goed onthaald, kreeg erg fijne comments op al wat ze uitbrachten en kregen ondertussen ook de kans het podium delen met Hexa Mera.

Een metalband die esthetisch te werk gaat, want ze zorgen ervoor dat hun sound stevig, maar knap toegankelijk klinkt en dus ook rockfans die bij de – voor hen – te hard doorrammende metalbands durven afhaken, laten smelten voor het geluid dat ze neerzetten. Ook de clips en het artwork van Asvana is aantrekkelijk artistiek.

Toegankelijk, maar toch zijn alle metalelementen ruimschoots aanwezig in de nieuwe single Jesters and Monarchs van Mitch Schuurman (zang), Jannes Lathuy (gitarist – ook bij Gekko, Wayfare, Brittle Bones Tom), Jens De Metsenaere (gitaar), Nick Lenaerts (bas) en Carlijn Tavormina (drums).

Het is de zang van Schuurman die ons meteen in het nummer sleurt. Vette riffs en dof beukende drums versterken de emotionaliteit die in de vocals schuilt. Als woede breekbaar kan klinken in melodie, zit het meteen goed. Die drums doen het hem ook echt wel, want gaan in perfect opbouwende lijn naar ieder refrein toe. Een ietwat zacht zweverig intermezzo kondigt een laatste uitlating aan!

Hou ze in je oren, dit vijftal uit Pelt! Jesters and Monarchs is digitaal verschenen.

(Her)lees hier ook onze review van Asvana’s debuutsingle Grey.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More