Home Singles GALINE – Wish I Could (Polymoon Records)

GALINE – Wish I Could (Polymoon Records)

by Bart Verlent

Artiesten die aan hun sound blijven werken zijn meestal de boeiendste. Dat is ook het geval bij Galine die in 2018 debuteerde met pure elektropop en tegenwoordig meer streeft naar een warm, organisch geluid. In november mogen we haar debuutplaat verwachten die ze inblikte met Koen Gisen achter de knoppen.

© Galine

Wish I Could is het tweede voorproefje uit dat album en gaat over de teleurstelling die je voelt als je niet kan voldoen aan andermans verwachtingen. Galine schreef het nummer voor piano maar tijdens het opnameproces namen bas en gitaar die partij over. Ook de dwarsfluit nam ze terug ter hand, een instrument dat ze heel haar jeugd speelde maar links liet liggen na de middelbare schooltijd. Daarnaast hoor je ook een kinderkoor, wat een grote “onschuld” factor aan het nummer toevoegt, en dat Galine zelf dirigeerde.

Op deze single klinkt de stem van dit Gentse talent meer doorleefd wat perfect past bij de warme, brede arrangementen. Het nummer heeft ook iets gemoedelijks waardoor het ideaal is voor op een zwoele avond en je er rustig kan bij wegdromen. Dit smaakt naar meer.

FacebookInstagramYou may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More