Home Singles GALINE – Dancing In The Dirt

GALINE – Dancing In The Dirt

by Bart Verlent

Galine bracht in 2018 haar debuutep Fabulae uit vol sprankelende elektropop. Het was toen al duidelijk dat de singer-songwriter een heel straffe stem heeft met een uniek timbre. Diezelfde weg bleef ze volgen op haar tweede ep Lilith. Op de vorig jaar verschenen single Slow Motion viel op dat Galine stilletjes aan een andere richting begon uit te gaan. Dat vermoeden wordt bevestigd in de tweede single van de haar debuutplaat Alpha, die ze heeft ingeblikt met Koen Gisen achter de knoppen.

© Galine

Dancing In The Dirt is tekstueel geïnspireerd op de mythe van Persephone, wiens verhaal er een is van dualiteit, leven tussen de onderwereld en de aarde, balans vinden tussen duisternis en licht. Muzikaal liet Galine zich deze keer inspireren door Stevie Nicks en Florence Welch. Het is een gedreven popsong waarin de strijkers het geheel een warme vibe geven terwijl Galine de sterren van de hemel zingt met haar indrukwekkende stem.

Op de een of andere manier past deze warme sound beter bij Galine, en heeft ze nu de juist balans gevonden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More