Home Singles G A U S S – Chase The Lights

G A U S S – Chase The Lights

by Bart Verlent

Het was al even geleden dat we nog iets hadden gehoord van Mati Le Dee en Emile Sertyn, beter bekend als het synthpop duo G A U S S. Hun laatste wapenfeit dateert van begin vorig jaar, met de cover All By Myself van Eric Camen/Céline Dion. Daarvoor brachten ze hun tweede album Heartbeat uit, vlak voor de lockdown van maart 2020. Het album werd in mei van dit jaar online voorgesteld tijdens een concert in de Gentse Minard.

Chase The Light is ook afkomstig van hun tweede album en gaat over dat de blik omhoog en vooruit de enige mogelijke is. Een song die in deze steeds donker wordende tijden, letterlijk en figuurlijk, zeker van toepassing is.

Het duo zoekt naar licht met een sfeervolle track waarin donkere soundscapes de duisternis weergeven. Gelukkig zorgt Mati Le Dee met haar mooie, heldere stem voor licht aan het einde van de tunnel.

Het is niet te begrijpen dat dit duo hun album niet meer aandacht heeft gekregen. Hun straffe, eigen geluid is echt wel indrukwekkend. Net zoals deze nieuwe knappe single.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More