Home ReviewsAlbum Reviews WOKE – Ali Bumaye (Black Death Records)

WOKE – Ali Bumaye (Black Death Records)

by Bootsie Butsenzeller

Iedereen heeft er de mond van vol, maar niet per sé over het mysterieuze Nederlandse gezelschap dat hier zowaar een 12″ ep in onze richting mieterde. De mooie met de hand gezeefdrukte hoes met beeltenis van bokslegende Muhammad Ali, trok alvast meteen de aandacht.

In de groeven van het kleinood staat punk geperst, die verschillende stromingen binnen dat genre durft samenvatten. Ooit al eens benieuwd geweest hoe Crass zou klinken met een verkouden Lemmy aan de microfoon? Dan is openingstrack Lost Myself alvast iets voor jou.

Ook de baslijn en het militante ritme van Shove It Up Your Ass voldoen aan die beschrijving. Britse 70’s pub punk en oi treden meer op de voorgrond in Anti Social. Iets melodieuzer wordt het nog in Never Give Up, we ontwaren op het einde zelfs een vrolijk orgeltje dat een mooie tegengewicht vormt voor de ‘gruntende’ vocalen. De pletwals dendert hardcore gewijs de a-kant verder uit met Sun Won’t Shine en Hang Me High.

De b-kant vangt aan met een classic rock gitaar en licht psychedelische toetsenwerk, het tempo is in eerste instantie ook lager en meeslepender maar eens het mantra Social Distance z’n intrede doet, wordt het weer opgeschroeft en eindigt het in heerlijk vrije, uitgesponnen chaotische takkeherrie. De titeltrack mag het plaatje afsluiten in iets dat zweeft tussen Talk Talk, Cock Sparrer en Exploited.

Bestellen kan via https://gramvinyl.nl/product/ali-bumaje of in de betere platenzaak zoals Djingel Djangel in Antwerpen bijvoorbeeld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More