Home ReviewsAlbum Reviews SECRETS OF THE THIRD PLANET – Lost In Reverie (Shore Dive Records)

SECRETS OF THE THIRD PLANET – Lost In Reverie (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

Met het album Lost In Reverie krijgen we elektronische-shoegaze uit Rusland van Secrets Of The Third Planet. De band begon als soloproject van Eugene Frankevich in 2008 en is genoemd naar een gelijknamige Russische kindersciencefiction reeks uit 1974. Het album verscheen oorspronkelijk in 2011 en voor de 10de verjaardag ervan geeft het Engelse Shore Dive Records de plaat een tweede leven.

© The Secrets Of A Third Planet

Het album klinkt na 10 jaar nog steeds even actueel en fris. Frankevich zet een indrukwekkende wall of sound neer in elk nummer en hij doet dat met een stevige dosis elektronica en dromerige gitaren. Denk aan een combinatie van My Bloody Valentine en Cocteau Twins. De meeste nummers zijn door Frankevich zelf ingezongen met zijn ietwat kleurloze stem. Gelukkig krijgt hij op twee nummers het gezelschap van Daria Xenofontova (WEO en The Underground Youth). Haar dromerige stem past beter op de knappe songs.

Secrets Of The Third Planet bestaat nog altijd en maakt nog steeds muziek die in dezelfde lijn ligt van deze ep. Alleen besefte Frankevich eindelijk dat Xenofontova beter kan zingen dan hijzelf. Zij zingt nu alle nummers in. Dat had hij beter op deze ep ook laten doen. Muzikaal is het echter wel een top schijf.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More