Home ReviewsAlbum Reviews MY GLORIOUS FUTURE – Dirty When You Want Me To (Eigen Beheer)

MY GLORIOUS FUTURE – Dirty When You Want Me To (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Nadat Stijn Germeijs in diverse rock formaties speelde, vond hij dat het tijd was voor iets totaal anders. Hij sloot zich op in zijn kleine home studio in Brussel om zijn eigen muziek te maken en die zelf in te spelen. Hij kreeg hiervoor de hulp van Kenny Janssen die de live drums voor zijn rekening nam. Inspiratie haalde Germeijs uit newwavebands uit de jaren 80, maar hij heeft dat geluid getransformeerd en gepimpt.

© My Glorious Future

Mechanische repetitieve patronen vanuit de electronic body music combineert hij met sprankelende melodieën, die hij inspeelt op piano, vibraphone en Fender Rhodes. Zo gaan elektronica en akoestiek in confrontatie met elkaar. Donker en licht, vrolijk en triest. De donkere bassen vullen de melancholische melodieën subliem aan.

Met vijf knappe nummer vertelt My Glorious Future op deze ep een persoonlijk verhaal van angst, vertrouwen, vervreemding en hoop. Hij doet dat op zo’n manier dat iedereen er zich in kan vinden. Het valt op dat Germeijs serieus wat werk in de productie en de mixing heeft gestoken, want alles zit perfect op zijn plaats en komt heel intens over.

Alle songs zijn mooie electro parels waar we de geest van bands zoals Clan Of Xymox, B-Movie en Modern English in horen. Of dit allemaal erg origineel is, laten we in het midden. Maar het zijn wel mooie, afgewerkte songs die alle aandacht verdienen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More