Home Belgisch FROZE – De Ballade Van Suzanne (Eigen Beheer).

FROZE – De Ballade Van Suzanne (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

Froze doet het weer. Na de succesvolle losse single Witte Wolke komt de Brusselse rapper met Gentse roots opnieuw met een losse track op de proppen, en wij twijfelen er eerlijk gezegd geen seconde aan dat dat opnieuw een radiohit van jewelste zal worden.

(c) : FROZE

De Ballade Van Suzanne is namelijk een moderne, maar bovenal alweer uitermate charmante en ook hoogst catchy herwerking van de ondertussen bijna veertig jaar oude klassieker Suzanne van VOF De Kunst, die misschien wel nóg beter is dan het origineel, en ja: dat kan tellen.

Al is dat natuurlijk niet alleen aan Froze zelf te danken. Ook Nol Havens – de oorspronkelijke zanger van Suzanne – is immers opnieuw van de partij, en ook de uitstekende productie van Emilio – in het echte leven gewoon Emile Ryckebusch – tilt De Ballade Van Suzanne naar nieuwe hoogtes waar het extreem aangenaam vertoeven is.

Bovendien zijn ook de flows en lyrics van Froze zelf alweer van een uitermate excellent niveau, en daarmee is (De Ballade Van) Suzanne opnieuw helemaal klaar om zich voor nog eens minstens veertig jaar in het collectieve geheugen te griften.

Wij zeggen het niet graag, maar toch: eentje voor de Vlaamse canon.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More