Home Singles SLOWCOOKER – Mikey

SLOWCOOKER – Mikey

by Bart Verlent

Ellis Blondeel, Brecht Vissers en Jonas Hollevoet maken een mix van postpunk, lofi, garagerock en een vleugje psychedelica onder de naam Slowcooker. Een jaar geleden debuteerden de Gentenaren met de broeierige single Take End waar nu ze nu een vervolg op klaar hebben.

© Slowcooker

Mikey neemt volgens de band avontuurlijke wendingen doorheen een lofi-landschap. Ze geven de track het label “scheve rock” of “brave postpunk”. Het nummer begint vrij mysterieus maar barst dan ineens open met een stevig postpunkvibe. Daarna valt het terug stil en krijgen we psychedelische garagerock in de lijn van The Sonics, waarna de postpunk in de clinch gaat met de garagerock en er opgebouwd wordt naar een stevig climax.

De bijbehorende clip is van Pol De Plecker, die met zijn kortfilm Noisetrain drie prijzen pakte op het Leuvense Kortfilmfestival. Terwijl het nummer redelijk heftig is, brengt de clip een rustig tegengewicht; een originele combinatie.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More