Home Singles FRAGMENT – Lighthouses

FRAGMENT – Lighthouses

by Nel Mertens

De Gentse postpunkband Fragment pakt uit met een mysterieuze, nieuwe single. We konden ons door de band al meerdere keren laten overdonderen met intense live-performances, maar met Lighthouses krijgen we hun tweede single gepresenteerd.

Een warme mystiek bij de aanvang, filosofische bedenkingen in de tekst…: deze heren weten hoe postpunk moet klinken én durven ook teksten te schrijven met inhoud. Als we het over ‘deze heren’ hebben, spreken we over frontman Christophe Scheire (zang), Phillippe Gunst (gitaar, toetsen), Geert Bonne (drums) en Piet Geldhof (bas).  

Ze vertellen hoe het nummer heel spontaan, plots opdook: “Op het einde van een repetitie in de herfst van 2021 -midden in de zoveelste corona-golf- nam Philippe nog één keer achteloos zijn gitaar in de hand en toverde een riedeltje. Geert en Piet voelden aan dat er iets gebeurde en vielen in. Christophe murmelde de woorden “I’m not into lighthouses”, out of the blue. De jam bleef dagen in hun hoofden cirkelen, en de week erna werd het nummer op een volgende repetitie reeds in zijn quasi-definitieve plooien gelegd.

Wat als mysterieuze golven klinkt in het begin van het nummer, krult zich gaandeweg tot wildere sonische wateren waarbij Fragment flirt met knappe contrasten tussen diepdonkere tonen in de bas, vocals, en drums en snijdende gitaarlijnen en open, erg natuurlijke zanglijnen. Een vloedgolf aan talent en emoties in deze intense Fragment-track!

Gaat het nummer over de voorkeur voor wilde durf? Is het een ode aan de twijfel? Blikt zanger Christophe Scheire mild terug op een leven met de nodige foute afslagen? De luisteraar kan en mag het zelf invullen.

In de knappe videoclip waalt de band rond de enigmatisch mooie vuurtoren in Breskens.

Met Lighthouses kondigt Fragment ook hun aankomende debuutep aan And Then I Fell Apart, die op 5 november verschijnt en meteen live wordt voorgesteld in de concertzaal van Trefpunt in Gent.

Fragment live meemaken is zeker een aanrader! Voor wie niet kan wachten tot de release show, of gewoon veel meer wil: een overzichtje van de geplande liveshows:

  • 15/10 in The Crossover Pub (Evergem), samen met The Mudgang
  • 17/12 in de Kinky Star in Gent
  • 16/1 in Geleen (NL), samen met Definitivos

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More