Home Singles JIM CAIN – Nightwalker

JIM CAIN – Nightwalker

by Bart Verlent

De Gentse singer-songwriter Michiel Vaernewyck schrijft en brengt al tien jaar muziek uit onder de naam Jim Cain. Om zijn tienjarige carrière te vieren komt op 5 oktober het album Why We Sing uit. Diezelfde dag stelt Cain met zijn band de nieuwe plaat voor in het Gentse Trefpunt met singer-songwriter Anouck Turnock als voorprogramma.

© Jim Cain

Vaernewyck is eindeloos gefascineerd door zijn helden Bob Dylan, Bruce Springsteen, Van Morrison, Neil Young en Jackson Browne. Dat is dan ook te horen aan de eerste single uit de nieuwe plaat. Nightwalker zou een compositie kunnen zijn van Springsteen. Het is een melodische, poppy, uptempo rocker waarin de drums, piano en sax centraal staan, gecombineerd met een poëtische/filmische tekst.

Het nummer heeft een heerlijke americana vibe waarop Vaernewyck zijn warme stem legde en die combinatie klinkt zeker niet slecht. Het is een heel aanstekelijke song waar je onmogelijk kan op stilzitten.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More