Home Singles FORTRESS – Don’t Knock

FORTRESS – Don’t Knock

by Bart Verlent

Hanne Torfs kennen we als de toetseniste van School Is Cool maar daarnaast is ze ook de frontvrouw van het Antwerpse synthpop trio Fortress. Samen met Joppe Vanwetswinkel en Nils Tijtgat maakt Hanne verleidelijke, dansbare, broeierige en alternatieve songs. In 2020 was het trio artist in residence in Trix en daar hebben ze tal van nieuwe songs geschreven en een nieuwe live show ontwikkeld. Op 17 februari laten ze hun debuutep Dreamscape op de mensheid.

© Benny Arts

Don’t Knock is de eerste single uit de nieuwe ep. Het is een ode aan al het moois dat je in jezelf kan vinden van zodra je in jezelf begint te geloven. Ook Hanne’s fascinatie voor lucide dromen heeft haar geïnspireerd om tot deze tekst te komen. Op dit nummer neemt Fortress ons dan ook mee op een reis doorheen innerlijke droomlandschappen die zowel angst en onzekerheid als een onuitputtelijke kracht en verbeelding herbergen.

Vorig jaar bracht de band geen nieuw werk uit, hun laatste single was Do It Again uit 2021, waarop al opviel dat Fortress nog dansbaarder klonk dan voorheen. Ook met deze track mikken ze op de dansvloer. Met een stevige dansbeat sleuren Torfs en co ons helemaal mee. Met groovy synth geluiden wordt er een aanstekelijke wall of sound opgebouwd waar je onmogelijk kan op stilzitten. Hanne pakt ons dan ook nog volledig in met haar veelzijdige, loepzuivere stem.

Fortress zet met Don’t Knock het jaar heel straf in. Nu maar hopen dat ze dezelfde weg blijven volgen op de debuutep.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More