Home Singles CASPAR AUWERKERKEN – The Hunter (V2 Records)

CASPAR AUWERKERKEN – The Hunter (V2 Records)

by Bart Verlent

De Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken timmert al jaren aan zijn eigen muzikale weg. Dit jaar kan hij daar eindelijk de vruchten van plukken. Vorig jaar tekende hij bij V2 Records en deze zomer mogen we zijn debuutep verwachten op dit label. Na Hyacinth en In Skies krijgen we nog een single uit het te verschijnen debuut.

©Lucinde Wahlen

The Hunter is geïnspireerd op het schilderij Der chasseur In Walde van Caspar David Friederichs. Op het schilderij wordt het personage van de jager overweldigd door een enorm, besneeuwd bos. In het nummer wordt de jager een metafoor voor iemands emotie. In plaats van overweldigd te worden door een bos, praat het personage in het lied over overweldigd worden door de eigen donkere emoties, zonder alle hoop te verliezen.

Net zoals Caspars vorige composities klinkt ook deze single emotioneel en melancholisch. Die melancholie zit nu eenmaal in zijn stem en die vult hij aan met sombere arrangementen die het emotionele aspect nog meer in de verf zetten. Naar het einde toe wordt de song meer ingevuld met ietwat bombastische synths en wordt er naar een soort climax toegewerkt.

Met deze straffe single zet Caspar weer een emotioneel, muzikaal pareltje achter zijn naam. Hij is duidelijk klaar om een nog groter publiek te bereiken.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More