Home Singles ECHO BEATTY – Laying Low (Unday Records)

ECHO BEATTY – Laying Low (Unday Records)

by Bart Verlent

Na bijna zeven jaar stilte komt op 3 maart het derde album uit van Echo Beatty, dat de titel Vision Glitch zal krijgen. Het zal hun eerste langspeler zijn bij Unday Records. Op de nieuwe begeeft ze zich op nieuw en fascinerend muzikaal terrein en gaf ze de mix in handen van Omar Yakar Jr. (The War On Drugs, Perfume Genius en Warpaint).

Echo Beatty
© Björn Comhaire

Eind vorig jaar kregen we al een eerste voorproefje met Weeping Street. De nieuwe single, Laying Low, begon als een vluchtig idee dat Annelies twee jaar geleden opnam met haar telefoon. Het een prachtig, warm nummer geworden over de bedenkingen die ze maakt bij sommige persoonlijke keuzes en het voornemen om niet te hard te zijn voor zichzelf en anderen. De ervaring van in een lockdown te leven speelde ook mee, ze heeft zichzelf herbekeken en daardoor nieuwe perspectieven gevonden.

Het nummer bouwt rustig op met in de intro sombere drums en een synthbas. Van Dinters stem vult de song met warmte. Als de gitaar en basgitaar het geheel aanvullen vallen alle stukjes in elkaar en krijgen we een geweldig, magisch nummer. Ook het prachtige refrein en de geweldige instrumentale break maken het Laying Low uniek.

Wij kijken er alvast naar uit om dit prachtige nummer live te horen, en dat kan want op 6 april stelt Echo Beatty het album voor in de Antwerpse Trix, op 19 april in de Koer in Gent en op 10 mei in Cactus Muziekclub in Brugge.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More