Home Singles FONTAINES D.C. – Televised Mind (Dave Clarke Remix) (Partisan Records)

FONTAINES D.C. – Televised Mind (Dave Clarke Remix) (Partisan Records)

by Ann Cnockaert

Begin dit jaar kregen we al de Soulwax remix van A Hero’s Death en nu wordt Fontaines D.C.’s Televised Mind onder handen genomen door Dave Clarke.

De Brit Dave Clarke begon zijn carrière in de hoogdagen van de techno en groeide al snel uit tot een gevestigde naam in de dj-wereld. Clarke bracht zijn muziek uit op verschillende labels waaronder ook het legendarische Belgische R&S label. Van kleine, zweterige clubs tot Fabric, Fuse of Tresor, Clarke koestert een buitengewone band met het publiek. Hetzelfde geldt voor festivals. Hij speelde op Awakenings, I Love Techno, Lowlands, Pukkelpop, Glastonbury en Nature One tot Tomorrowland, waar hij zijn eigen podium heeft.

Deze grote meneer kreeg zelfs de bijnaam Baron Of Techno van de ter ziele gegane John Peel.

De link met new wave en (post)punk is nooit ver weg. Clarke maakte al remixen van New Order, Depeche Mode en Department S om er maar een paar te noemen. In de remix van Televised Mind maakt Clarke een unieke blend van zijn eigen funky sound met de rauwheid van Fontaines DC.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More