Home Singles FONTAINES D.C. – A Hero’s Death (Soulwax remix) (Partisan Records)

FONTAINES D.C. – A Hero’s Death (Soulwax remix) (Partisan Records)

by Bart Verlent

Eind jaren zeventig met de opkomst van disco- en andere dansmuziek, ontstond de maxi-single. Elk nummer kreeg bij dit soort plaat een discobeat en werd dan nog eens lang uitgerekt. Meestal was zo een maxi-single eerder slaapverwekkend omdat die tergend lang duurde. Voor dj’s waren ze geweldig om te mixen. De Dewaele broers zijn zeker ook niet vies van een remix en plakten al heel wat fijne beats op verschillende songs.

© Soulwax

Nu vonden ze dat het tijd was om A Hero’s Death, uit de gelijknamige lp, van Fontaines D.C. aan te pakken. Nadat de broers dit geweldig postpunk nummer hadden gehoord, besliste een stuk van hun hersenen dat ze deze track een Dewaele-bewerking moesten geven. Wij vinden de originele versie al zo sterk dat die totaal geen remix nodig heeft, maar ja wie zijn wij…

De herwerking begint met een ordinaire discobeat. Een koebel en conga’s maken het discoplaatje volledig. Stephen en David leggen er de baslijn en de vocals van het origineel bovenop. Wat later wordt de remix aangevuld met typische disco effecten en af en toe een funky Nile Rodgers-gitaarlijntje.

Leuk om één keer naar te luisteren maar wij houden het toch maar bij het origineel.

Deze remix is vanaf 12 februari verkrijgbaar op vinyl maar door de erg succesvolle voorverkoop is ze nu al volledig uitverkocht. Via deze link kan je ze misschien nog in een platenwinkel vinden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More