Home Singles FLYING RHINOS – Seert (Eigen Beheer)

FLYING RHINOS – Seert (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Een paar maand geleden kregen we Organique, de debuutsingle van Flying Rhinos, te horen. We waren aangenaam verrast omdat dit Vlaams-Nederlands zestal een originele mix bracht van vintage rock, funk en blues en een erg catchy song de wereld in gooide. Het was dan ook uitkijken naar de tweede single.

Seert is eigenlijk geen nieuwe song. Het is een remake van een nummer dat ze een tweetal jaar geleden als demo uitbrachten, nu is het echter relevanter dan ooit. Gitarist/zanger Arthur Deleu schreef toen een tekst over de hypothetische vraag: “Wat als er vandaag een epidemie als de pest zou uitbreken, hoe zou de wereld en vooral hoe zouden onze leiders daarop reageren?”
Nog voor er van het coronavirus sprake was, heeft de band de cover van deze single ontworpen. Een mondmasker zoals de pestdokters droegen maar dan met een hedendaagse toets. Ja, we gaan nog denken dat Flying Rhinos de coronacrisis hebben voorspeld…

Maar het belangrijkste is de song zelf! De intro begint met een lekkere basriff die wordt ondersteund door een zalig vintage-orgel. Daarna valt de rest van de band in met de warme klanken van de trombone in de hoofdrol. Na drie minuten volgt een bijzondere en onverwachte break.

Het resultaat is opnieuw een toffe, groovy single die een festivalweide aan het dansen zou kunnen krijgen, moesten er deze zomer festivals doorgaan tenminste.

Flying Rhinos is een band om in het oog te houden.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More