Home Belgisch FLEUR KHANI – Free Fall

FLEUR KHANI – Free Fall

by Stefan Schemmann

Free Fall is de meest recente release van Fleur Khani. Het is een verhaal over een sprong in het diepe nemen en stereotypes afschudden. Het gaat over jezelf vertrouwen, zelfs wanneer alles rond je vervalt in chaos, en je helemaal niets aantrekken van de verwachtingen van de maatschappij. Want soms is loslaten het enige dat we kunnen doen.

© Inez Kockelberg

In een eerder project heeft ze al verteld waar ze vandaan komt. Haar moeder is Vlaamse en arts, haar vader is een schrijver uit Iran. Haar leven tussen twee culturen is al vastgelegd in nummers als Where you gonna run of Visions. Maar de fascinatie voor haar releases neemt nooit af. Met haar diepe stem en mystieke muziek blijven we ons graag door haar laten betoveren.

Ze leerde de kunst van het vertellen en dichten niet alleen van haar vader maar ook van haar studie. Drama kent ze van haar werk als actrice en van het theater. Maar ze heeft ook de ervaring om als actrice steeds weer de rol van immigrant te spelen. Het nieuwe nummer gaat over voorbij de stereotypen kijken, jezelf laten vallen in het onbekende. Nieuwe dingen uitproberen. Met je hoofd door de muur gaan.

Ze zingt en vertelt over een trapbeat, de piano verschijnt steeds weer. En de oosterse invloeden zijn duidelijk te horen in de achtergrondzang. Er speelt ook ergens een saz. Fleur Khani omschreef haar muziek ooit als oriëntaalse artpop. Zelfs vandaag de dag is dat label niet verkeerd. Maar het gaat verder dan dat.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More