Home Belgisch FIXKES – Goochelmonnetje (V2)

FIXKES – Goochelmonnetje (V2)

by Bootsie Butsenzeller

Fixkes die altijd wel chansonieren over de mooie kleine dingen van het leven zoals het is, schieten nu met Goochelmonnetje wel erg raak in het hart van de Antwerpse muzikanten en muziekfans.

De song is een beklijvende, ontroerende, poëtische ode aan Lenn Dauphin, bassist bij uiteenlopende bands als Fixkes zelf, Stijn, Traktor tot zelfs de vaderlandse kleuren verdedigend op het, jawel, Eurovisie songfestival met de band Copycat aan de zijde van zanger Patrick Ouchene. Maar dus ook fulltime grapjas, goochelaar, slacker, skater, comics-fanaat en een pure gevoelige kerel.

Fixkes krijgen de hulp van andere Lenn vrienden zoals Alain Rylant (die met Lenn in Maxon Blewitt zat) Bjorn Eriksson (ook Maxon Blewitt, maar ook met Lenn in Les Blauw en een hoop gelegenheids bluegrass en country bands) en diens eega Nathalie Delcroix, om de met hiphop en blues doorspekte track naar een nog hoger niveau te tillen. Na vijf jaar zonder Lenn, zijn we erg blij dat deze song tot stand is gekomen om z’n nagedachtenis levend te houden.

Merci heren en dame !

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More